EGÉSZSÉGNAP – SZENTGYÖRGYI RÓMEÓ

Kölcsey Ferenc Általános Iskola Nyírlövői Tagiskolájába vendégként érkezett 2015. szeptember 24-én Szentgyörgyi Rómeó, hatszoros világbajnok, hogy megmozgassa az iskola apraja- nagyját.

A programon részt vett az iskola minden alsó- felső tagozatos diákja, pedagógusok és néhány szülő. A szomszédos óvoda nagycsoportosai is örömmel csatlakoztak az iskolásokhoz.

Alsó tagozatos diákjaink néptánccal kedveskedtek Rómeónak.

Ezt követően rendhagyó aerobik órában volt részünk. Az egy órás intenzív foglalkozást egyaránt élvezte kicsi és nagy, minden gyermek mosolyogva teljesítette a mozdulatsorokat. Rómeó közvetlen volt a gyerekekkel, a tréning végén egy kis versennyel lepte meg a fiúkat, melynek során a fekvőtámasz pozíciót kellett minél tovább tartani. A kihívásban mindenki kivette a részét: a fiúk versengtek a legkitartóbb címért, a lányok szurkolhattak.

Az edzést követő szívélyes beszélgetés során a világbajnok Szentgyörgyi népszerűsítette az aerobik mozgásformát, ezáltal az egészséges életmódot. Azt tanácsolta a gyerekeknek, hogy legyenek szorgalmasak és kitartóak és álmaik megvalósulhatnak.

Befejezésként meglepetés érte a résztvevőket: Tóth Esztert és Mosolygó Jancsikát  Rómeó a feje fölé emelte egy laza mozdulattal, míg Dávid megtapasztalhatta milyen a magasban egy világbajnok térdéről szemlélődni.

Az aerobik óra után autogram- osztás következett, és közös fotók is  készültek a diákokkal.

A gyerekek jól érezték magukat, kellemesen elfáradtak.

A gyerekek véleménye:

  • „Szívesen veszek részt hasonló tornaórákon, alig várom a program  folytatását!”
  • „Jó volt vele együtt mozogni”
  • „Milyen erős Rómeó.”
  • „Boldog vagyok, hogy találkozhattam Rómeóval.

Üde színfoltja marad ez a nap iskolai életünknek.

 

Rákóczi Lászlóné

Nyirlovo_Egeszsegnapok3_1. jpg Nyirlovo_Egeszsegnapok3_2. jpg Nyirlovo_Egeszsegnapok3_3. jpg Nyirlovo_Egeszsegnapok3_4. jpg Nyirlovo_Egeszsegnapok3_9. jpg Nyirlovo_Egeszsegnapok3_10. jpg