PÁLYAORIENTÁCIÓ 3.

2015. 10. 02-án pályaorientációs tréningen vettek részt tanulóink, amit Kiss László Bessenyei- és Csokonai-díjas rendező, a minisztérium nyugalmazott szakfőtanácsosa és a Nemzeti Művelődési Intézet szakreferense tartott .A rendezvényen a Papi Kölcsey Ferenc Általános Iskola Nyírlövői Tagiskolájának 18 tanulója és 1 pedagógusa volt jelen.

A gyerekek izgatottan készülődtek a foglalkozásra. Kiss László érkezését követően azonnal megtalálta a hangot a diákokkal, instrukcióit követve rendezték át a termet a tréning kívánalmainak megfelelően.

A bemutatkozás már jó hangulatban zajlott, majd érdeklődve hallgatták a tréner előadását a különböző vállalkozási formákról, és a végén tanulságokkal teli beszélgetéssé vált az ismeretszerzés folyamata.

A foglalkozás időben nagyobb részét szituációs gyakorlatok tették ki, amelyek segítségével a tanulók a mindennapi életből vett példákon keresztül ismerhették meg az egyes szakmákhoz szükséges kompetenciákat, és természetesen a saját szociális kompetenciáik is fejlődtek. A gyerekek olyan játékot játszottak, amely egy képzeletbeli szituáció ugyan,valós problémákat értelmeztek,  s ezáltal valós tudásra és tapasztalatokra tettek szert.

A diákok és a tréner egyaránt jól érezték magukat, a kellemes hangulatban gyorsan eltelt az idő.

Köszönjük, hogy részesei lehettünk ennek a programnak, hasznos és tanulságos volt!

A gyerekek véleménye:

Tordai Fanni 7. osztály: „Érdekes volt a tréning, szerettem a szituációs játékokban kipróbálni magam.”

Balogh Karcsi 8. osztály: „Örülök, hogy sok hasznos dolgot tudtam meg a vállalkozásokról. Remélem, felnőttként jó hasznát veszem majd, mert én vállalkozó szeretnék lenni!”

Molnár Beatrix 7. osztály: „Jól éreztem magam, remélem lesz még hasonló foglalkozás az iskolában!”

NYÍRLÖVŐ-PÁLYAORIENTÁCIÓ 3-1 NYÍRLÖVŐ-PÁLYAORIENTÁCIÓ 3-2 NYÍRLÖVŐ-PÁLYAORIENTÁCIÓ 3-3 NYÍRLÖVŐ-PÁLYAORIENTÁCIÓ 3-4 NYÍRLÖVŐ-PÁLYAORIENTÁCIÓ 3-5 NYÍRLÖVŐ-PÁLYAORIENTÁCIÓ 3-6 NYÍRLÖVŐ-PÁLYAORIENTÁCIÓ 3-7 NYÍRLÖVŐ-PÁLYAORIENTÁCIÓ 3-8