KERÉKPÁRTÚRA 2.

 

A TÁMOP 3.1.4C-14-2015-0295 számú projekt keretében szervezett második bicikli túránkra 2015. október 16-án került sor. A gyerekek nagyon várták ezt a kirándulást.

A túra útvonala: Nyírlövő- Pap- Kisvárda

Jó volt látni a sok izgatott nebulót. Nagy kihívással néztek szembe, hiszen Kisvárdáig 10km-t kellett kerekezni. Az idő kegyes volt hozzánk, és kellemes kiránduló időben indultunk neki. Mielőtt elindultunk volna Barta tanár bácsi, a túra szervezője ismertette a túra útvonalát és néhány jó tanáccsal látta el a gyerekeket. Ezt követően ellenőriztük a kerékpárok műszaki állapotát Viki tanító néni megörökítette az indulás pillanatát. Két órakor megindult a menet, és a biciklisek, mint egy hosszú kígyó tekeredtek kifelé a Kossuth utcán Pap irányába. . Első utunk a várhoz vezetett, körülnéztünk a vár környékén, tettünk egy sétát a tó körül. Rövid pihenőt követve indultunk tovább. Első utunk a várhoz vezetett, körülnéztünk a vár környékén, tettünk egy sétát a tó körül. Rövid pihenőt követve indultunk tovább . Felkerekedtünk és a Zrínyi térre mentünk, ahol a közeledő ünnepre tekintettel  megkoszorúztuk az 56-os emlékművet. Beszélgettünk az 56-os eseményekről. Ezután biciklire pattantunk és visszaindultunk.

Elégedettek voltunk, mert elkerült bennünket a műszaki probléma és baleset sem történt. Mindez persze nemcsak a szerencsének, hanem a diákok fegyelmezett magatartásának és a kerékpározás szabályainak betartásának is az eredménye.

Azt hiszem aznap este mindenkinek jól esett a pihenés, hisz elég fárasztó volt a közel 20 km-es túra.

Gyerekek véleménye:

Éva Boglárka 5. osztály: „Köszönöm hogy elmehettem a túrára! Nem tudtam biciklivel jönni, nagyon klassz volt az új kerékpárral kirándulni!”

Nagy Márkó 6. osztály: „Jó hosszú túra volt, örülök, hogy megismerhettem Kisvárda kerékpáros közlekedését.”

Tóth Levente 7. osztály: „Szeretek túrázni, jó volt a hangulat, remélem lesz még az idén is lehetőség hasonló kirándulásra!”

NYÍRLÖVŐ-KERÉKPÁRTÚRA2-1 NYÍRLÖVŐ-KERÉKPÁRTÚRA2-2 NYÍRLÖVŐ-KERÉKPÁRTÚRA2-3 NYÍRLÖVŐ-KERÉKPÁRTÚRA2-4 NYÍRLÖVŐ-KERÉKPÁRTÚRA2-5