KERÉKPÁRTÚRA 1.

Családi életre nevelés-kerékpártúra 1

2015.október 9-én délután Kölcsey Ferenc Általános Iskola Nyírlövő Tagiskolájából 20 vállalkozó kedvű, kitartó és sportos diák, valamint 3 felnőtt vett részt kerékpártúrán.

A kerékpártúra tervezésénél és előkészítésénél elsődleges szempont volt, hogy minél szélesebb tanulói kört vonjunk be, valamint, hogy olyan tanulók jelentkezzenek, akik rendelkeznek a közúti közlekedésre alkalmas, felszerelt kerékpárokkal. Ennek megfelelően a felsős diákok jelentkezését vártuk, akik közül 18-an vettek részt a rendezvényen. Mivel a pályázat keretében az iskolánk kapott 6 db új biciklit, ezért kiválasztottunk 6 olyan tanulót, akik eszköz hiányában nem tudtak volna részt venni a túrán. Ők voltak a legboldogabbak, mert új kerékpárokon jöhettek kirándulni, a többiek pedig irigykedve nézték társaikat Korábban kipróbáltuk és leellenőriztük az új gépeket, felszereltük rájuk a hiányzó kiegészítőket (lámpa, csengő, sárvédő, fényvisszaverő prizmák). A túra kiinduló pontja az iskola udvara volt. Az indulás elején felvérteztük diákjainkat a csoportos biciklizés szabályaival, majd nagy lelkesen útnak indultunk.  18 km-t kerékpároztunk a Nyírlövő-Aranyosapáti-Lövőpetri útvonalon. Útközben nem történt semmi rendkívüli, mindenki vidáman tekert, még a legfiatalabb 5. osztályosok is. Szélcsendes, kissé borult volt az idő, kerékpározásra igazán alkalmasnak mondható.

A tempó a leggyengébb tanulóhoz volt igazítva, hogy senki se maradjon le. Több alkalommal megálltunk pihenni, Aranyosapátiban az egyik pihenő során a református templomnál álltunk meg, amelyet meg is néztünk. A sikeres kiránduláson felbuzdulva elhatároztuk, hogy rendszeressé tesszük a későbbiekben a kerékpártúrákat.

A gyerekek véleménye:

Takács Henrietta 5.osztály: „ Jól éreztem magam a túrán, a következőn is itt leszek! „

Tóth Dominika 7. osztály: „ Elfáradtam, de örülök, hogy eljöttem biciklizni! Remélem, jövő héten is megyünk majd! „

Barta Csongor 8. osztály: „ Kellemes túra volt, bár kicsit hosszabb útvonalhoz és nehezebb terephez szoktunk a fiúkkal. A kisebbekre is figyelnünk kellett, hogy ők is jól érezzék magukat!”

NYÍRLÖVŐ-KERÉKPÁRTÚRA1-1 NYÍRLÖVŐ-KERÉKPÁRTÚRA1-2 NYÍRLÖVŐ-KERÉKPÁRTÚRA1-3 NYÍRLÖVŐ-KERÉKPÁRTÚRA1-4 NYÍRLÖVŐ-KERÉKPÁRTÚRA1-5 NYÍRLÖVŐ-KERÉKPÁRTÚRA1-6