TANÓRÁNKÍVÜLI MOZGÁSOS RENDEZVÉNY – SZEBENI ISTVÁN ÉS BUGA MIHÁLY

A tanév első napjai után izgalmas szabadtéri sportprogramban vehettek részt iskolánk tanulói, és nevelői az érdeklődő szülők bevonásával. A program vezetői Szebeni István népszerű televíziós műsorvezető az ETO Futsal Klub kommunikációs igazgatója és Buga Mihály sportriporter voltak. Örömmel és vidáman kapcsolódott be minden résztvevő a programban. Buga Mihály ismertette a résztvevőkkel a Futsal szabályait.

A futsalt két csapat játssza, mindkét csapatban 4 mezőnyjátékos és egy kapus van. A cserék száma legfeljebb 7. A játék során bármennyiszer lehet cserélni, de csak a kijelölt cserezónában. A játéktér mérete egy az egyben a kézilabda játéktere, a játéktér szélét itt is vonal határolja. A futsal labda 4-es méretű, de egy speciális szivacs réteggel egészítve ki és ezért kevésbé pattan, mint a labdarúgásnál használt hagyományos labda. A játékidő kétszer 20 perc tiszta játékidő. (ha játékon kívül van a labda, akkor áll az óra.)

Mind a felső mind az alsó tagozatos gyerekek vegyes csapatokat alakítottak és a bemelegítő rúgások után rövid meccseket játszottak. A lányok is szívesen rúgták a bőrt. A drukkoló szülők, pedagógusok bíztatták a játékosokat.

Fácska Edina az alsósok egyik csapatkapitánya arról számolt be, hogy csapata tagjai nagyon lelkesen, teljes erőbedobással játszottak és így megérdemelték a győzelmet.  

A felső tagozatosok közül Szűcs Ádám 8. osztályos tanuló büszke volt arra, hogy ő rúghatta az első gólt az ellenfélnek. Igaz a végén nem az ő csapatuk nyert, de amint mondta nem a győzelem a fontos.

A gyerekek kellemesen elfáradtak, élvezték a játék és győzelem örömét.

A program idejének megválasztása is szerencsés volt, hisz a délelőtti tanulás után jól esett a kiadós mozgás.

Jó döntés volt, hogy évfolyamoktól függetlenül vegyes csapatokban játszhattak a gyerekek.

Ezúton is köszönjük az örömteli együttlét lehetőségét a pályázat szervezőinek és lebonyolítóinak.

Nyírlövő, 2015.09.08.

Vedres Ferencné tanító

NYÍRLÖVŐ-SZABADTÉRI MOZGÁSOS TEVÉKENYSÉG-SZEBENI1 NYÍRLÖVŐ-SZABADTÉRI MOZGÁSOS TEVÉKENYSÉG-SZEBENI2 NYÍRLÖVŐ-SZABADTÉRI MOZGÁSOS TEVÉKENYSÉG-SZEBENI3 NYÍRLÖVŐ-SZABADTÉRI MOZGÁSOS TEVÉKENYSÉG-SZEBENI4 NYÍRLÖVŐ-SZABADTÉRI MOZGÁSOS TEVÉKENYSÉG-SZEBENI5 NYÍRLÖVŐ-SZABADTÉRI MOZGÁSOS TEVÉKENYSÉG-SZEBENI6 NYÍRLÖVŐ-SZABADTÉRI MOZGÁSOS TEVÉKENYSÉG-SZEBENI7 NYÍRLÖVŐ-SZABADTÉRI MOZGÁSOS TEVÉKENYSÉG-SZEBENI8