ÖKOTÁBOR – GÉBERJÉN

2015 július 6.-10. között iskolánk tanulói ökotáborban vettek részt Géberjénben, a „Barkóscinege” Erdei Iskolában. 15 gyermek és négy pedagógus töltött tartalmas napokat a Holt-Szamos térségében fekvő táborban. A programok színvonalasak és érdekesek voltak, sokat tanultak játékos formában a diákok.

Emlékezetes marad a gyerekek számára a lőcsös szekéren való utazás, a Jékey kúria meglátogatása. A Sulyom-tanösvényen túrázva megismerhettük a körzet növény-és állatvilágát, a Szamos folyó szabályozásának történetét és gyönyörködtünk a táj szépségében, majd vetélkedő keretében adtak számot a tanulók tudásukról.

Kézműves foglalkozások is színesítették az ott töltött napokat. Egyik alkalommal a tanösvényen gyűjtött anyagokból tutajt építettünk, melyet vízre is bocsátottunk amikor elkészült. Indián fejdíszt készítetek a nebulók, melyet a kenuzás alkalmával viseltek. Különleges élményt jelentettek a „vizes” programok, hiszen a mi iskolánkban nincs lehetőség ilyen típusú foglalkozások szervezésére. A kenu túra örvendett a legnagyobb népszerűségnek. A gyerekek lelkesen és fegyelmezetten vettek részt a programon, amelynél a biztonságról mintaszerűen gondoskodtak a szervezők. Köszönet érte!

A „Láthatatlan-nap” érzékenyítő tréningje a látás érzékelésének hiányával élő emberek problémáinak megismerésén keresztül nevelte tanulóinkat a fogyatékkal épülő emberekhez való inkluzív szemléletre.

A kerékpározás nagyon népszerű tanulóink körében, örömmel vettek részt a tábor túráján. A sportolás mellett a játékra és egy halásztanya meglátogatására is jutott idő.

Az Ogre-tanyán tett látogatás is nagyon tetszett a diákoknak, többen a Shrek című film nagy rajongói, így áhítattal vizsgálták a film szereplőinek felnagyított hungarocell-másait.

A táborozás elmaradhatatlan kelléke a számháború. A gyerekek izgatottan készültek rá és hősiesen küzdöttek a dicsőség megszerzéséért.

A tábor szervezői nagy szeretettel fogadták iskolánk tanulóit és pedagógusait. A szervezett programok tartalmasak és szórakoztatóak voltak. Köszönjük szépen az erdei iskola képviselőinek!

Czidor Petra: A tutajépítés és úsztatás nagyon izgalmas és mulatságos volt!

Tordai Fanni: A kenuzás tetszett a legjobban..és amikor a végén belelógathattuk a lábunkat a vízbe…

Tóth Dominika: Nagyon szívesen jönnék jövőre is! Minden nagyon jó volt!

 

Nyirlovo_Okotabor_ 1.jpg Nyirlovo_Okotabor_ 2.jpg Nyirlovo_Okotabor_ 3.jpg Nyirlovo_Okotabor_ 4.jpg Nyirlovo_Okotabor_ 5.jpg Nyirlovo_Okotabor_ 6.jpg