EGÉSZSÉGNAP: KATUS ATTILA

Katus Attila a hatszoros világ-és kétszeres aerobic Európa- bajnok, életmódszakértő 2015. május 26-án iskolánk vendége volt. A TÁMOP- 3.1.4.C- 2015-0295 c. pályázat keretein belül volt lehetőségünk vele találkozni. Iskolánk tanulói nagy lelkesedéssel várták.  Már érkezése előtt bemelegítettek a közös tornára. Ezen a rendezvényen 77 diák és 8 pedagógus vett részt. A szomszédos óvoda kis nebulói is szívesen kapcsolódtak be a vidám hangulatú mozgásba. Kicsik és nagyok tornáztak együtt a világbajnok irányításával. Mindenki  jókedvvel és nagy lelkesedéssel csinálta a változatos gyakorlatokat a ritmusos zenére.

A test minden részét megmozgató torna után gesztusokat sem nélkülöző előadásmóddal beszélt magáról és a sport fontosságáról. Többször is hangsúlyozta a gyerekek sportra való nevelésének fontosságát. Felhívta figyelmüket a napi 15-20 perces testmozgásra és arra, hogy megfelelő szorgalommal az élet által eléjük állított összes akadály leküzdhető . A gyerekek nagy érdeklődéssel hallgatták szavait és nagyon jól érezték magukat a társaságában.

 

Diákok véleménye:

Csüllög Georgina: Nagy élmény volt személyesen is találkozni a TV-ből már ismert aerobic világbajnokkal. Nagyon jó volt, hogy vele együtt tornázhattunk. Örülünk a tőle kapott autogramnak és a közös fotóknak is.

Molnár Beatrix: Nagyon jól éreztem magam és megfogadtam, hogy ezentúl minden nap sportolni fogok.

Fábián Dóra: Látszik rajta, hogy sokat sportol, mert korához képest fiatalabbnak néz ki. Saját példájával mutatta be nekünk a sport fontosságát.

 

Köszönjük a felejthetetlen délelőttöt, a hasznos tanácsokat és a kedvességet!

Tordai Andrásné

Nyirlovo_Egeszsegnapok_1. jpg Nyirlovo_Egeszsegnapok_2. jpg Nyirlovo_Egeszsegnapok_3. jpg Nyirlovo_Egeszsegnapok_4. jpg Nyirlovo_Egeszsegnapok_5. jpg Nyirlovo_Egeszsegnapok_6. jpg