AZ ISKOLA BEMUTATÁSA

A Papi Kölcsey Ferenc Általános Iskola Nyírlövői Tagiskolájában a tanulólétszáma a 2014/15-es tanévben 76 fő. Kilenc tanulócsoport működik, évfolyamonként egy osztály-a második-negyedik osztály összevont osztályként, egy napközis és egy tanulószobai csoport.

A 1-3 évfolyamok tanulói a Lövőpetri községben található telephelyen, a 4-8 évfolyamosok a tagiskola Nyírlövőn álló épületében tanulnak. A bejáró gyerekek a Szabolcs Volán menetrend szerinti járatain közlekednek. Az alsó tagozat nyírlövői tanulói minden tanítási napon átutaznak a szomszédos községbe, majd délben a lövőpetri napközis tanulókkal együtt vissza a napközis foglalkozáson való részvételre. Aranyosapátiból 5 gyermek jár  iskolánkba.

Az itt élő családok szociális helyzete változó, de egyre többen kerülnek kilátástalan helyzetbe, ami a gyerekek motiváltságára és iskolai teljesítményére is rányomja bélyegét, ezért tanórán és tanórán kívül megpróbálják segíteni a nehéz körülmények között élő, hátránnyal induló tanulók felzárkóztatását, de kiemelt feladat a tehetséges, jó képességű tanulók fejlesztése is

Az intézményben dolgozó összes főállású foglalkoztatott száma: 10 fő,- ebből 3 tanító és 5 tanár,-  a nem pedagógus munkakörben foglalkoztatottak létszáma: 1 fő rendszergazda A tagiskolánkban áttanítás történt a papi gesztorintézményből, és az Aranyosapáti Tagiskolából a szakos ellátottság biztosítására.